Duurzaam hardhout: ons duurzaam bosbeleid.

Bij Houthandel Geven koopt u alleen maar duurzaam gekapt hardhout. Houthandel Geven betrekt haar hout voornamelijk uit de productiebossen van Brazilië. Het hout wordt daar op een verantwoorde manier gekapt, zodat het regenwoud behouden blijft.

Het hout wat wij aanbieden is op gekapt uit productiebossen. In deze productiebossen worden de bomen die voor verwerking geschikt zijn geselecteerd. Door middel van GPS positionering kan precies vastgesteld worden in welk gebied de boom staat. Vervolgens wordt de boom een label toegekend, waarop alle gegevens van deze boom staan. Ook is het hele traject dat de boom aflegt te volgen op dit label. Sinds 2006 mag er geen hout meer zonder deze labels geëxporteerd worden.

Per hectare bosgebied worden er maar enkele bomen gekapt. In de daarop volgende 15 jaren mogen er in dat gebied geen andere bomen gekapt worden. De verwijdering van de oude en dikke bomen brengen voordelen mee voor de jongere. Deze krijgen namelijk meer licht en water, waardoor ze beter groeien. Het regenwoud -en haar flora en fauna- blijven met deze methode intact. Neem gerust eens een kijkje in onze Fotogalerij om te zien hoe duurzaam hardhout ook uw tuin zou kunnen verrijken.