Het aanleggen van dakterras met houten vlonder

dakterrasWie een dakterras heeft of een nieuw dakterras wilt aanleggen kan er aan denken om een hardhouten vlonderterras aan te leggen. Dit brengt namelijk direct sfeer aan en is vaak veel comfortabeler dan bijvoorbeeld tegels of de gebruikelijke bitumen dakbedekking voor een plat dak. Voor een vlonder waar vaak water op zal staan is een houten vlonder ideaal. Natuurlijk zal onbehandeld hout wat vergrijzen onder invloed van de zon. Natuurlijk kun je ook een bruinrode kleur behouden door de houten planken te behandelen met bijvoorbeeld bankirai olie.

Dakterrassen worden steeds populairder. Ook in steden willen mensen een ruimte vinden om lekker buiten te kunnen zitten en buiten wordt ook steeds meer betrokken bij het interieur. Mede hierdoor zijn er steeds meer mogelijkheden voor het inrichten van je dakterras. Wil je deze aanleggen of veranderen, dan is het belangrijk een plan te bedenken. Wat wil je realiseren en wat heb je hiervoor nodig? De invulling kan dan stapsgewijs komen. Misschien is het bij je dakterras ook wel van toepassing om afrastering te plaatsen. Deze kan erg bepalend zijn voor de sfeer op je dakterras. Daarnaast is het ook belangrijk om bijvoorbeeld houten vlonders zo te leggen dat je dakterras veel groter oogt. Zo kun je ze bijvoorbeeld diagonaal leggen.

Beplanting op je balkon is natuurlijk erg sfeer gevend.  Natuurlijk is groen mooi maar een overvloed op je dakterras gaat ten koste van de ruimte die vaak wat schaars is. De planten zal je in potten of bakken dienen te doen omdat je immers geen grond hebt waarin je kunt planten. Kies voor rustige potten en bakken. Stop ze ook niet te vol met grond want dit kan erg zwaar worden, doe bijvoorbeeld eerst een laag piepschuim in deze en dan de grond er boven op.