Trends in de tuin

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat de tuin een extra toevoeging wordt aan het huis. Het moet als het ware een extra levensruimte zijn, die in de zomer ook de woonkamer kan vervangen.  Daarom is het belangrijk dat deze steeds meer uitstraling krijgt.

Tuintrends

Dit kan je zo duur maken als jezelf wilt. Tegenwoordig is het bijna normaal dat je als woning een relaxhoek hebt in de tuin. Deze heeft plaatsgemaakt voor de plastic tuinmeubels die tot een aantal jaar dienst deden. 

Ook veranda’s of andere vormen van een overkappingen zijn steeds vaker terug te vinden. Deze geven de nodige beschutting wanneer er een frisse wind staat. Hierdoor kan je al snel in de tuin zitten wanneer het een paar graden kouder is.

Weersomstandigheden

Ook heeft Nederland de laatste jaren te maken met meer weersextremen dan ooit tevoren. Daardoor kan het in de winter zomaar heel koud zijn, vroeg in het voorjaar warm en extreem droog in de zomer. Hoveniers en tuinarchitecten spelen hier op in door vorstvriendelijke materialen te gebruiken en planten die tegen een stootje kunnen. Voor de droge tijden worden er steeds meer automatische tuinberegening aangelegd.