Wat is een veranda?

Een veranda is een aanbouw aan je huis waarmee je een extra kamer creëert. Het grote voordeel van een veranda is dat je een kamer hebt met veel lichtinval. Veranda’s kunnen volledig afgesloten worden, maar ze kunnen ook half open zijn zodat je lekker kunt genieten van wat de tuin te bieden heeft en tegelijkertijd ook droog en uit de wind zit. Wanneer je kiest voor een dichte veranda heb je ook het idee dat je meer in de tuin zit, maar dan zit je lekker warm achter ramen. In de winter en de tussen seizoenen kun je met een veranda het beste van binnen en buiten combiberen. Je kan genieten van de tuin en de winterse zonnestralen terwijl je lekker warm achter een raam zit. Een veranda kan in allerlei uitvoeringen komen, want je kunt gewoon kiezen voor een maatwerk veranda.

Hoe ziet een veranda eruit?

Vaak wordt een veranda gebruikt als extra zithoek, een plek waar je lekker kunt genieten van het buitenlicht en het uitzicht op de tuin. Vaak wordt een veranda tegen een muur van het huis gebouwd en is deze met een deur te bereiken. Wanneer je echter kiest voor een open veranda wordt deze uiteraard ook tegen het huis gebouwd, maar dan is de veranda niet dicht en dus vanuit buiten te bereiken. Vaak wordt er dan gekozen om de veranda aansluitend bij de achterdeur te bouwen zodat je altijd via de veranda naar buiten loopt.

Een veranda kan ook direct aan de keuken of de woonkamer gebouwd worden, waardoor je een overloop hebt naar een extra ruimte.

Hoe kun je een veranda aanpassen?

Een veranda aanpassen naar je persoonlijke smaak is natuurlijk belangrijk, omdat het een onderdeel van je woning gaat worden. Door een maatwerk veranda te laten plaatsen kies je eigenlijk direct voor iets wat bij je eigen smaak past. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor bepaalde materialen die je veranda een knusse of juist een strakke sfeer bezorgen. De dakbedekking heeft ook invloed op het uiterlijk van je veranda, hier kun je dus ook je persoonlijke smaak in terug laten komen.