Een aanbouw plaatsen of uw tuin aanpassen?

Veel mensen zitten met het dilemma om hun woonoppervlakte uit te breiden. Vaak staan ze wel open voor een verbouwing of aanbouw. Het heikele punt is dat dit vaak ten koste gaat van de tuin. Een andere optie waar voor wordt gekozen is het aanpassen van de tuin. Een overdekt terras of vlonder is in dat gevallen vaak een van de manieren om de leefruimte te vergroten.

Een uitbouw of aanbouw zonder verlies tuin

Wil je heel graag extra leefruimte creëren binnen, maar niks af doen aan de tuin? Kijk dan eens wat je precies gebruikt van je garage? Wellicht kun je deze ruimte laten verbouwen naar een bijkeuken of kun je hier andere zaken kwijt zoals wasmachine, droger en bijvoorbeeld een strijkplank. Daardoor houd je vaak boven ergens een ruimte over voor wellicht een extra kinderkamer! Ben je opzoek naar een partner voor een mooie uitbouw. Kijk dan eens op http://www.rudyvermeeren.nl/diensten/aanbouw.html.  Het is lastig om een goede partij te vinden voor je verbouwing. Daarnaast heb je vaak nog de keuze om iets te laten aannemen of toch de bijkomende kosten te betalen. Wanneer een aannemer iets kan aannemen heb je over het algemeen meer zekerheid maar een eventueel voordeel zal niet in jouw portemonnee terecht komen.

Leefruimte in de tuin

Wanneer je uiteindelijk geen behoefte hebt aan een uitbreiding van je huis maar toch meer het buitenleven gaat opzoeken is een eventuele afkapping of veranda de meest geschikte oplossing. Dat gaat niet meteen ten koste van je tuin aangezien je geen diepte verliest. Toch blijft het wel aangenamer vertoeven wanneer het frisser wordt. Daarnaast kun je nog kiezen voor een combinatie. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een serre waarbij je de tuin er zo bij kan betrekken dat hier het buitengevoel bij komt kijken. Benieuwd naar opties, dan is het goed contact op te nemen met een aannemer om te kijken wat er mogelijk is.