Hardhout vergrijzing

Een eigenschap die alle hardhoutsoorten bezit is dat het vergrijst. Dit wordt veroorzaakt door weersinvloeden. U kunt ervoor kiezen het hardhout te voorzien van hardhoutolie. Deze olie bevat pigment, waardoor het hout na behandeling de oorspronkelijke kleuren zal krijgen. Wanneer u deze kleur wil behouden, is het noodzakelijk dit (afhankelijk van de zonintensiteit) minimaal eenmaal per jaar te herhalen.

Houthandel Geven adviseert O.A.F. Hardhoutolie. Deze olie is samengesteld uit plantaardige oliën en wassen. De olie dringt diep in het hout en is sterk water afstotend. Met een liter olie kan ongeveer 15 vierkante meter oppervlak worden behandeld.

Glad worden van hardhout loopdek

Wanneer men geen onderhoud aan het loopdek wordt gepleegd zal dit na verloop van tijd glad worden. Dit wordt vooral veroorzaakt door mossen en algen die zich aan het hout hechten. Dit geldt voor iedere houtsoort of profiel. U kunt gladheid voorkomen door het loopdek schoon te houden. Het eenvoudigste kunt u dit doen met water en een harde bezem. In een bosrijke tuin, of onder een boom zal dit vaker nodig zijn dan op bijvoorbeeld een dakterras.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s